Humusline általános ültetőközeg: a jövő emelt ágyásainak ültetőközege

HUMUSLINE ÁLTALÁNOS ÜLTETŐKÖZEG – A JÖVŐ EMELT ÁGYÁSAINAK TERMŐKÖZEGE

Az emelt ágyásokba ültetett növények termőközegének hosszútávú fizikai stabilitást és magas fokú talajéletet és tápanyag szintet kell biztosítania. A Humusline Általános Ültetőközeg, ezeket az előnyös tulajdonságokat ötvöző kész tetőkerti talaj. Az ültetőközeg magas minőségű humuszkomposztja biztosítja az egészséges talajéletet, bőséges tápanyagot és humusztartalmat, a bioszén tartalma pedig lazán és porózusan tartja a talajt, így az nem tömörödik és levegőtlenedik el. Szerkezetének köszönhetően kiváló vízmegtartó képességekkel rendelkezik. A fent említett talajtulajdonságoknak köszönhetően az ültetőközegbe telepített növények kiemelkedően gyorsan, erős gyökérzetet fejlesztenek, így a legaszályosabb nyári időszakokban is életerősek maradnak.

A Humusline általános ültetőközeg megjelenése, felépítése

Az ültetőközeg külső megjelenésre, egy porózus, morzsalékos – a fagyálló téglaapríték és agyagcserépforgács tartalmának köszönhetően – vöröses színű anyag. Növények nélkül is figyelemfelkeltő. Az esztétikai szerepe mellett, az agyagcserép és téglaapríték éveken át tartó stabilitást és kiváló vízáteresztő képességet is kölcsönöz a közegnek. A kész talajkeverék a következő összetevőkből épül fel:

Alkalmazása

Humusline Általános Ültetőközeg összetételének köszönhetően felhasználása igen sokrétű. Intenzív zöldtetőkön, konténeres (pl. planténer) és szabadföldi ágyásokokban, továbbá faültető gödrökben is tökéletes választás a növények termőközegének. 10-50 cm vastag rétegben lehet alkalmazni. Az emelt ágyásokban történő használata során, nem szükséges speciális rétegrendet alkalmazni, a termőközeg közvetlenül az ágyás elemekbe tölthető. A növények közvetlenül az ültetőközegbe telepíthetők. Megfelelő fenntartás mellett a magas adszorpciós és vízmegtartó képességének, és a magas fokú talajéletének köszönhetően nem kell külön tápanyagutánpótlásról és öntözés technikáról gondoskodni

Az ültetőközeg termőközegként alkalmazható az InnoSteel Design Gourmet moduláris térbútor elemrendszer növénytartóiban és futtató paneleiben. Az ültetőközeg betöltésénél egy 5 cm magas szabad vízteret érdemes hagyni az emelt ágyás elemekben a telepítendő növények számára.