Kültéri konyha személyre szabva

KÜLTÉRI KONYHA SZEMÉLYRE SZABVA

A kültéri konyhák világában az épített megoldások mellett egyre nagyobb igény mutatkozik a MODULÁRIS KÜLTÉRI KONYHÁK iránt is. Az átgondolt, igényeink szerint kialakított kültéri konyha szabadon variálhatók, szellős megjelenésűek. Emellett a beépíteni kívánt gépek és mosogató tálcák skálája tág határok között mozog.  Az ilyen módon a kert, terasz vagy tetőterasz szerves részeként kialakított élettereket az első pillanattól fogva a magunkénak érezhetjük.

Manapság egyre többen gondolják úgy, hogy a kert vagy a tetőterasz a ház belső szerves része. A lakótértől nem elkülönülő terület. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tökéletes összhangban legyen a helyiségek – főként a kertkapcsolattal rendelkező nappali– berendezésével, így harmonikus miliő jön létre.

A legegyszerűbb persze az, ha egy új építésű ház esetében gondolkozunk a  konyha pozíciójának meghatározásában. Azonban ha egy már meglévő épülethez illő kültéri konyhát szeretnénk, az sem lehetetlen.

A személyre szabhatóság tág határok között mozog, mindenkinek más az igénye. Van, aki azt szereti, ha jobb kézre esik a grillező a pulthoz képest, más a baloldalra esküszik. Olyan is akad, aki szerint a legszélső pozíción van a legjobb helyen. Itt két oldalról is megközelíthető a sütőfelület és középen praktikus a mosogató. Egy szó, mint száz, ahány ember, annyi kültéri konyha van. Ahhoz azonban, hogy a tulajdonos számára megfelelő legyen, nem elég kiválasztani a katalógusból a modellt. Sokkal jobb, ha az egyedi megoldásokat választjuk. Például olyan kültéri konyhát, mely nemcsak színben és formában illeszkedik az otthonunkhoz, hanem megjelennek modern anyagtársítások, technológiák is.

ÍGY VALÓSULHAT MEG EGYEDI TERVEZÉSŰ KÜLTÉRI KONYHÁJA

Az álomkonyha kifejezés nem egy csupán egy lózung. Aki szokott főzni, az tudja, hogy egy konyhának tökéletesnek kell lennie. Sok apróságnak kell megfelelnie és ergonomikusan kell kialakítani ahhoz, hogy kényelmesen és hatékonyan tudjunk benne dolgozni. Ugyanez igaz a kültéri konyhákra is. Ahhoz, hogy a szabadtéri sütésfőzés igazi örömforrás legyen, ne pedig csak egy kényelmetlen feladat, olyan körülményeket kell teremteni, amely lehetővé teszi a gördülékeny munkát. Az egyedi tervezésű főző- és a KÖRÜLÖTTÜK KIALAKÍTOTT PIHENŐHELYEK ugyanis egymás szerves részei és kiegészítői.

Az ilyen kültéri konyha és élettér a saját elképzelésünk alapján kerül megtervezésre. Így akár speciális igényeket is ki tud elégíteni. Hogy ezt elérjük, fontos, hogy a tervezőnek rálátása legyen a modern anyagokra, berendezésekre és szem előtt tartsa a gyártási lehetőségeket is. Minden kültéri konyha olyan egyedi felszereltséggel rendelkezzen, amelyre a tulajdonosának valóban szüksége van. Szakértői segítséggel nemcsak azt mérhetjük fel, hogy mely eszközök azok, amelyeket be lehet építeni új kültéri konyhánkba, hanem akár az eredeti elképzelésünket is kiegészíthetjük. Hiszen a tervezői szem egyszerre látja a praktikumot és az esztétikumot.

A moduláris kültéri konyha rendszer elemei megtekinthetők a Gourmet menüpont alatt.  A tervezéséhez további segítséget nyújt a 2D és 3D modelleket tartalmazó felület, mely regisztráció után elérhető tervezők számára.

 

A képeken az Atlas Plan gyönyörű munkapultjai láthatók a Multistone Kft. kínálatából.