ÉVSZAKHOZ KÖTÖTT KERT, TERASZ, KERTI KONYHA?

Sokan csak akkor számolnak a kertjükkel, mikor meleg van és lehet grillezni, vagy éppen ápolni kell a növényeket, nyírni a gyepet. Télen az emberek inkább visszahúzódnak a házaikba és keveset gondolnak az őket körülvevő területre. Pedig egy terasz, kert, kerti konyha akár fagyos időben is remekül használható baráti találkozókra. Főleg akkor, ha egy remekül felépített kültéri konyhában készítjük el a téli finomságokat!

A kert, egy jól átgondolt terasz a mulatság, pihenés színhelye. Legyen szó baráti találkozóról, vagy családi étkezésről a teraszon elhelyezett konyhában.

Terasz kerti konyhával

Nem kell lemondani télen sem a kerti partikról!

Manapság a kerti konyha már nem csak egy grillezőt, netán egy tűzrakó helyet jelent. Egyre többen igénylik azt a fajta komplexitást és kényelmet, amit a saját házuk konyhájában élnek át. Mind többen keresik a lehetőséget, hogy mi módon lehetne egy komplett konyhát telepíteni a kertbe. Van, aki hagyományos anyagokból építtet ilyen sarkot, de a modern, minimalista stílus kedvelői számára ez gyakran nem felel meg. Számukra ideális megoldás a legújabb trendet követő kültéri konyhapult, mely úgy alakítható, ahogy az igények megkövetelik. A kültéri konyhapult egy teljes konyhát foglalhat magába, ha az igényeink úgy kívánják. A konyhák átgondolt felépítésével egyre kevesebb munkával jár a kerti sütögetés vagy főzés, viszont sokkal nagyobb élménnyé válik!

Újfajta stílushoz különleges anyag dukál

A technikai munkalapok és a kerámia a konyhapultok sztárja, a kertben is elkezdtük használni ezeket a csodás anyagokat. Kültérre éppúgy alkalmasak ezek a csodás anyagok, mint a enteriőrben. Olyan nagyfokú természetességgel simulnak a kerti miliőbe, mintha oda teremtették volna őket! Egy kültéri konyha pultjaként, oldalsó burkolataként való megjelenésük egyszerre kelt végtelenül izgalmas és hihetetlenül intenzív élményt. A kültéri pult különleges megjelenését még inkább kiemeli a halvány világítás. A fények nemcsak a nyári alkonyatok és esték ideje alatt teszik a kert díszévé a szabadtéri konyhát, de télen is a havas mesevilág részévé válik kedves fényeivel.

Saját gasztrofesztivál, amikor csak tetszik

Nemcsak a kerti főzőeszközök tárolását lehet megoldani a konyha rendszer segítségével. Mosogatóval és grillel kombinálva úgy érezhetjük magunkat, mintha saját gasztrofesztiválunkon főzőcskéznénk a barátainknak, családtagjainknak. Nemcsak nyáron, de akár a legkopogósabb fagyok közepén, amikor igazán jól esik egy kis frissen sült kolbász, grillezett étel. Egy kis forralt borral pedig igazi fesztiválhangulatot ajándékozhatunk vendégeinknek, akik úgy fogják érezni, ezek a pillanatok voltak a tél fénypontjai! Tavasszal, nyáron és ősszel pedig a szokásos BBQ partikat lehet előkészíteni a különleges kültéri pulton. Mindezt anélkül, hogy az komolyabb logisztikát igényelne a házigazda részéről, vagy éppen az étkező teljes kipakolását tenné szükségessé.

Egy kert nemcsak akkor része az otthonunknak, ha burjánzik benne az élet. Késő ősszel, sőt télen is használhatjuk a ház szerves részeként és ugyanúgy tarthatunk grillezős baráti, családi találkozókat, mint nyáron. Sőt, ha ehhez egy különleges burkolatú kültéri konyha is hozzájárul, melyben megtalálható a beépített grill is, akkor a gasztronómia sztárjának érezhetjük magunkat!