A TŰZ ÉLETTEL TÖLTI MEG A KERTEDET, OTTHONODAT

Hogyan lehet a tüzet úgy beilleszteni a tájba, hogy hívogató kültéri pihenőhelyet hozzon létre? Olyan teret, ami pihenésre, kikapcsolódásra csábít. A tűznek a funkciója sokkal több, mint az emberek melegen tartása.

A tűz az emberiség egyik legősibb találkozóhelye. A tűz gyönyörű fényjátéka mellett gondolkozunk, elmélkedünk, töltődünk. Maga a tűz játéka különleges érzéseket kelt bennünk. A tűz képes arra, hogy teret teremtsen maga körül. Ugyanúgy, ahogyan az enteriőrnek központi eleme lehet a tűz, ugyanúgy az exteriőrnek is egy meghatározó pontja. A tűztál köré lehet összpontosítani a többi kerti elemet.

A tűz élettel tölti meg a teret, de milyen célt szolgálhat ez a tér? Lehet egy csendes, szabadba kiülős, egy pohár bor mellett semmibe révedős este kelléke. De a szociális eseményeknek is lehet egy csalogató pontja, ami köré a barátok, vendégek beszélgetni összegyűlnek.

A tűztérnek a kertben, teraszon ugyanúgy, mint az enteriőrben, anyaghasználatában és megjelenésében illeszkednie kell a környezete jegyeihez. Így a létrehozott tér nem egy különálló egységként jelenik meg, hanem szervesen kapcsolódik a kert többi részéhez. A megkomponált térbe helyezve megjelenése alapján több lehet, mint egy tűztál. Stílusos, tájba illeszkedő elemmé válik az exteriőrben.

A tűztál a földre helyezve is nagyszerű megjelenést nyújt, de az INNOSTEEL DESIGN GOURMET moduláris portfólió elemeként a térbútor elemek szerves részeként is megjelenhet. Kerekded formájával alkalmas arra, hogy egy modern kertben a szigorú, minimalista vonalvezetést lágyítsa, izgalmas formájával és megjelenésével mozgalmassá tegye a teret.

A tűztál készülhet corten acélból vagy rozsdamentes acélbó egyaránt. A fém gyönyörűen reflektál és megfelelő kontrasztot alkot a tűz látványával. Az acél alkalmas arra, hogy fával megrakva hozzuk létre a tűzteret, de Bioethanol égővel kiegészítve a tálat egy gyors és erőfeszítések nélküli tiszta tapasztalássá tehető a tűz látványa. Bármilyen felhasználás mellett döntünk is, mindenképpen egy elegáns, diszkrét, hívogató tér fog létrejönni.

Corten acél tűztál

A tűztál kiegészülhet további funkciókkal is. Közkedvelt termékünk a bográcstartó állvánnyal kiegészített tűzrakó hely. Ebben az esetben a tartóállvány egy része a föld alatt helyezkedik el. A rendszer a földfelszínnél bontható és kupakolható, így csak akkor jelenik meg a bográcsot tartó elem, amikor a kerti főzés történik. A tűztál alja perforálva van, hogy az esőzések esetében felhalmozódó víz el tudjon távozni a tálból.

Tűztál